Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

India és a luxustermékek - szép remények

sassygirl 2010.09.28. 19:16

Most, hogy a gazdasági világválságból kezdünk kilábalni, a luxustermékek iránt is növekedni látszik a kereslet világszerte. Indiában azonban ez a piac elég kicsike, az olyan metropoliszokon, mint Delhi, Mumbai vagy Bangalore-on kívül nem sok értelme van a nagy divatházaknak üzletet nyitni - és még ezekben a városokban is kérdéses, hogy elegendő lesz a kereslet ahhoz, hogy megérje a boltot fenntartani.

UB City

Jelenleg csak két luxus bevásárló negyed van az országban, az UB City Bangalore belvárosában és a DLF Emporio bevásárlóközpont Delhiben - ezzel szemben a Big Bazaar nevű diszkont áruházakat országszerte megtalálni mindenhol.

DLF Emporio

India elmúlt évekbeli gazdasági növekedése világszinten kimagasló, ami nyilvánvalóan előbb-utóbb érződni fog a kereslet összetételén is. Már most is több dinamikusan fejlődő nagyváros van, amelyek igyekeznek Mumbai és a többiek nyomába szegődni (ilyenek például Chennai, Pune, Hyderabad, Kolkata vagy Ludhiana), ahol ráadásul számos  nagyon gazdag, régi indiai család él a mai napig. Szintén reménykeltő, hogy az ötcsillagos szállodák mindegyikében működnek luxusbutikok.

Pár világmárka (amik ugyan nem feltétlenül számítanak luxusmárkának), mint a TopShop, a Zara vagy a Diesel, a hírek szerint tervezi az indiai piacra való belépést, és potenciális partnereket keres vegyesvállalatok létrehozására.

Mindez tehát igazán pozitív jövőképet mutat - azonban jelentős keresletnövekedés nem valószínű, hogy rövid távon bekövetkezik a luxustermékek esetében. Ráadásul - mint ahogyan arról egy korábbi bejegyzésben már írtunk - az tehetős indiaiak számára a luxus nagy mértékben egyet jelent a kézimunkával előállított, tradicionális termékekkel.

Forrás: www.moneycontrol.com

Címkék: gazdaság divat india luxus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr992330319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...