Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de én annyira nem vagyok odáig a Valentin napért, viszont az ünnepek jók, ezért úgy gondolom valami kis meglepetés nem árthat, olyan amivel mindenki jól jár.
A fenti definíció egy finom sütire áll leginkább, és azért, hogy az ünnepi hangulat is meglegyen maradjunk a szív formánál. A következő receptet pont megfelel az alkalomra és nagyon stílusos is. Mivel jövő kedden már Valentin nap és a hozzávalókhoz be is kell szerezni, a receptet már most megírjuk.
Mascarpones vörös bársony torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 1 tk kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1,5 tk sütőpor
- 35 dkg kristálycukor
- 35 dkg hideg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 tk vanília aroma
- 2 db felvert tojás
- 3-4 csepp piros ételfesték
Krém:
- 20 dkg natúr krémsajt
- 1 tk vanília aroma
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A tésztához a vajat és a cukrot keverjük habosra (fehéredésig), adjuk hozzá a felvert tojást, majd tegyük bele a tejfölt. Adjuk hozzá a vanília aromát és csöpögtessük bele a piros étel színezéket. A száraz alapanyagokat (liszt, szódabikarbóna, kakaópor, sütőpor) egy másik tálban keverjük össze. Szitáljuk bele apránként a tojásos, vajas keverékbe és jól keverjük ki, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Két részre osztva szív alakú tortaformában, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben a krémhez a cukrot, a krémsajtot és a vanília aromát kikeverjük. Ha habosabban szeretnék egy kis felvert tejszínhabot is adhatunk hozzá. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon a külsejére is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A krémmel kívülről bekenjük a formát, pirosra színezett cukorral díszítjük.
Jó ünneplést mindenkinek!