Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Milyen márkájú a foteled?

sassygirl 2010.09.10. 20:00

Szép lassan már nem csak ismerősünk öltözékével kapcsolatban tehetjük fel a kérdést, milyen márkájú a legújabb szerzeménye, hanem bútoraira is rákérdezhetünk. Az elismert bútortervezők, mint Breuer Marcell vagy Philippe Starck, mellett a divatvilág nagyágyúi is belefogtak a lakberendezési tárgyak tervezésébe, amely úgy tűnik a gazdasági világválság közepén is szépen jövedelmező piacot jelent számukra.

Az 1990-es években a Versace által tervezett tányérok, törölközők és trón-szerű székek óriási népszerűségnek örvendtek, bizonyos körökben egyfajta státuszszimbólumot jelentett egy-egy, a márka védjegyének számító, görög motívummal díszített tárgy birtoklása. Valamivel később Giorgo Armani is belépett a piacra, 2000-ben alapította meg az Armani/Casa márkát lekerekített  vonalvezetésű szófáival, amelyek híven tükrözték a márkára jellemző finomságot.

Mára szinte általánossá vált, hogy egy luxusmárka valamilyen lakberendezési tárgyat is piacra dob a neve alatt, vannak akik egész kollekciókat terveznek meg. A mostanság igen menő svéd Acne, ami a farmereiről vált ismerté, vagy Martin Margiela avant-garde divattervezőnek is van már saját tervezésű bútora. Diane von Furstenberg a jövő évben fogja bevezetni a márka lakberendezési vonalát. A Diesel múlt évben startolt, és idén már a világítótestek világában próbálkozik. Még a hiper-divatos japán A Bathing Ape márka is tervezett egy saját ízlésének megfelelő Eames kagyló formájú széket, amelyet eredetileg Charles és Ray Eames terveztek az ’50-es években. A széket a márkára jellemző terepmintás díszítéssel dobták piacra. Bár a márka elsősorban a hip-hop kultúra tagjai között vált népszerűvé mintás pólóival, sneaker cipőivel vagy a hihetetlenül drága kapucnis pulcsijaival, a márka alapítójához közel áll a múlt század közepén megálmodott formavilág, így legalábbis ő, nagyon lelkesen fogadta a székeket.

 

Az üzletek számára nyilván az a legfontosabb, hogy elcsábítsa azokat a vásárlókat, akik amúgy hajlandóak egy farmerért is kiadni 50-60 ezer forintot. És hogy ez működik-e? Nagyon is! A vásárlók keresik és szeretik ezeket a márkákat – a Selfridges szerint például a közép-európai vásárlók imádják a Missoni termékeit. Az előkelő hong kongi Lane Crawford áruház lakberendezési részlegének vezetője szerint is igazán figyelemreméltó a kereslet a bútorok iránt. Az üzlet az előző szezonban tett próbát pár Diesel bútorral, amelynek sikerére alapozva hamarosan a márka világítótesteit is forgalmazni fogják.

Az ár tehát úgy tűnik nem ejti kétségbe a divatimádó vásárlókat. A Bottega Veneta, ami az egyik legdrágább olasz márkának számít, 2006-ban kezdett bele a bútortervezésbe. A milánói bemutatójuk igazán emlékezetessé vált, miután a bútorokat bársony védőszalagokkal vették körbe, mintha csak egy kastély antik kiállítási bútorairól lett volna szó. A kollekció darabjai pedig a csillagászati árak és a nem túl barátságos bevezetésük ellenére azóta is szépen fogynak. Bottega azóta egy lakosztályt is berendezett a new yorki St Regis Hotelben. A lágy barna szín különböző árnyalatiban pompázó lakosztály bútorai kasmírral és selyemmel borítottak, amelyeket a kiváltságos vendégek éjszakánként kb. 1.300.000 forintért élvezhetnek.

 Forrás: www.independent.co.uk

Címkék: design lakberendezés márka versace interior diesel armani bottega veneta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr72278682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...