Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

2012-es karóra trend Bázelből

sassygirl 2012.03.27. 13:32

Tegnap ért véget az ékszer és óragyártó cégek számára legmeghatározóbb esemény, a "Bazelworld – the World Watch and Jewellery Show" kiállítás. Az évenként megrendezésre kerülő többnapos rendezvényen mutatják be az óragyártó cégek legújabb termékeiket, amelyek alapvetően meghatározzák majd, milyen típusú órák lesznek divatosak a következő időszakban. A kiállítás a legnagyobb márkák számára is nagy jelentőséggel bír, az itteni sikerek alapvetően meghatározzák számukra is piaci pozícióikat.

Lássuk hát, hogy az idei trendek mik lesznek a luxusmárkák szerint.

Női órák

A drágakövekkel díszített darabok a leginkább meghatározóak, a szokásos gyémánttal körberakott számlap mindenhol feltűnik.

orak2012_3.jpg

A Rolex ezt a szivárvány színeiben játszó zafírokkal egészítette ki, ami az arany színével párosítva már egy kissé szerintem túlzóvá teszi az összképet.

Harry Winston limitált szériás darabját emellett azonban a számlapra applikált apró madártollak is abszolút különlegessé, már-már egy művészeti alkotássá teszik.

orak2012_9.jpg

Hozzám az Omega fehér bőrszíjas, vörösarany órája áll a legközelebb, ami nagyon jó példa arra, hogy egy egyszerűbb elrendezés esetén is a magas minőség magért beszél.

orak2012_6.jpg


A Cameron Diaz-al reklámozott Tag Heuer óra, amiről mi is írtunk már, szintén a trendteremtő darabok közé került, mint ahogyan a Bulgari kígyót formáló fekete-arany órája is, amely bármennyire is ikonikus, azért mégiscsak túlzó - szerintem.

orak2012_1.jpg

orak2012_12.jpg

A Longines 180. évfordulóját kívánja megünnepelni a képen látható filigrán (de azért gyémánttal jócskán kirakott) női órával, amiből mindössze 180 darabot gyártottak a jubileumi év tiszteletére.

 

orak2012_7.jpg

Kerámia óraszíjat egyedül a lenti képen látható David Yurman karóra esetén használtak, amelynek fekete mintája nagyon jó összhangban van a számlappal. A gyémánt díszítés szinte világít a sötét háttér előtt. Az óra arany színben, valamint gyémántok nélküli változatban is elérhető a tehetősebb vásárlók számára.

 

orak2012_11.jpg

A Patek Philippe női karóráját elsősorban konzervatívabb hölgyeken tudnám elképzelni, a barna bőrszíj és a klasszikus díszítésű arany óralap nagyon visszafogott megjelenést kölcsönöz. A gyémánt díszítés nekem egy picit furán is hat ezen a darabon, valahogy nem illik hozzá - bár az értékét kétség kívül növeli..

orak2012_4.jpg

 

 

Férfi órák

Az óraszíjak esetén a hagyományos bőr és fém szíjak a meghatározóak a férfi órák esetén, az Omega limitált szériás képen látható darabaj is bőrszíjjal készült. A különleges Speedmaster óra annak alkalmából készült, hogy a NASA által az űrprogram hivatalos órájává kinevezett típust éppen 50 évvel ezelőtt, Wally Schirra asztronauta viselte először az űrben.

 


orak2012_5.jpg

A Hermés számára fontos év az idei, Genovában ugyanis korábban már elnyerte az órakészítők Oscar díját, a Geneva Grand Prix-t "Arceau Le Temps Suspendu" férfi karórájával, most pedig Bázelben bemutathatta az első, valóban saját készítésű férfi óráját, a Caliber H1837-et.

orak2012_8.jpg

A Rolex Bázelben mutatta be legújabb, Sky-Dweller's elnevezésű karóráit, amelyek a kiállítás legnépszerűbb darabjai voltak. Nem is csoda, hiszen a luxusmárka nem túl gyakran vezet be újabb típusokat. A 42 mm-es órát a '60-as évek óta bevezetett legösszetettebb és legkülönlegesebb Rolex karórának mondják.

orak2012_2.jpg

A Harry Winston név ugyan a gyémántokkal és az álomkategóriás eljegyzési gyűrűkkel (és más ékszercsodákkal) forrt össze, úgy tűnik a sport órák területén is képes maradandót alkotni. A legjobb minőségű anyagokból készült férfióra kollekció lenti darabja ékes példa erre.

orak2012_10.jpg

A Tag Heuer márka alapítójának ükunokája, Jack Heuer 80. születésnapjának tiszteletére jelent meg a képen látható karóra. A márka vezetése a tervezést teljes egészében átengedte Jack Heuer-nek, az eredmény egy '60-as évekbeli darab újra alkotása lett, amelyhez természetesen a legmodernebb szerkeszetett párosították.

orak2012_15.jpg

A Breitling is a múltjának egy dicső szeletéhez nyúlt vissza, amikor az 1950-es években készített világórás darabját öltöztette új ruhába. Tudni illik ez volt az első olyan típusú karóra, amely képes volt a kijelzőjén 24 különböző időzónát egyszerre megjeleníteni.

orak2012_13.jpg

És ha szeretnétek, hogy a párotokkal ugyanolyan órátok legyen, az sem akadály, bár elég kevés márka készített ilyen darabokat. A Blancpain fehérarany, bőrszíjas órái a ritka kivételek. A női darab számlapját körben itt szintén gyémántokkal díszítették.

orak2012_14.jpg

Forrás

Címkék: kiegészítő omega karóra hermes blancpain breitling bulgari longines rolex tag heuer harry winston patek philippe david yurman

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr324343152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...