Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Feltámad a jazz korszak

Little Black 2012.01.18. 09:52

1974-ben egyszer már divatot teremtett az F. Scott Fitzgerald regényből készült film adaptáció, A nagy Gatsby, Robert Redforddal a főszerepben. Kérdés, hogy a most forgatott film is hasonló hatással lesz-e a divat világára.

No, de kezdjük az elejéről. F. Scott Fitzgerald 1925-ben írta meg pályája mérföldkövének számító könyvét, A nagy Gatsby-t. Éppen tombolt a jazz korszak Amerikában, és az író ennek hangulatát adja át a könyvben igencsak hitelesen. A történetben Jay Gatsby, a titokzatos milliomos a főszereplő, az Ő felemelkedését majd bukását követhetjük nyomon a könyv lapjain. Gatsby a nagy amerikai álom megtestesítője, aki még fiatalon és szegényen beleszeret Daisybe, a város egyik leggazdagabb emberének lányába. A háború közbeszól és elszakadnak egymástól, s míg a fiú Európában a frontvonalon harcol, a lány hozzá megy egy dúsgazdag, de nem túl okos és nem is szeretetre méltó férfihoz, Tom Buchananhez. A háború után Gatsby mindent megtesz a pénzért és azért, hogy vissza szerezze szerelmét, hisz tudja, hogy a lánynak a gazdagság mindennél többet számít. A könyv a világirodalom egy drámai alkotása, és az egyik legjobban megírt kor rajz.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Címkék: film könyv divat baz luhrmann a nagy gatsby jazz korszak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr703572815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...