Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Pazar párizsi beruházás - A LVMH építőipari tervei

sassygirl 2011.05.26. 08:57

A LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton legfrissebb projektje épp annyira grandiózus, mint amennyire fényűző. A párizsi La Samaritaine tulajdonosaként elhatározta, hogy teljes mértékben átalakítja az ikonikus áruházat, és egy többfunkciós épület komplexumot hoz létre. Többek között a csoport Cheval Blanc hotelláncának új gyöngyszeme is helyet fog kapni az épületben, mégpedig a frontoldalon, 80 Szajnára néző luxusszobával.

A vállalat az épületet 2001-ben szerezte meg, majd 2005-ben biztonsági okokból hirtelen bezárta. Az elmúlt évek alatt számos problémával kellett szembesülniük a tulajdonosoknak. Tervezték, hogy felsőkategóriás bevásárló központtá alakítják az épületet, azonban a tárgyalások holtpontra jutottak, mikor a Samaritaine alapítói által létrehozott jótékonysági alapítvány, amelynek még mindig kisebbségi tulajdonrésze van az üzletben, kivonult a tárgyalásokról.

Majd az LVMH kidolgozta 400 millió eurós beruházási tervét, miszerint a hatalmas épületet a hotel, valamint irodák, üzletek és megfizethető (!) lakások komplexumává alakítsa át. Azonban a párizsi hatóságok abbéli aggályai miatt, hogy a tervben kevés, szélesebb társadalmi rétegnek is elérhető lakást terveztek bele, a cégnek fel kellett függesztenie a felújítási munkálatokat.

Ez ment a múlt évig, amikor a vállalat végül elnyerte a jogot a terület rekonstrukciójára. A projektet a japán SANAA építésziroda kapta. Mostani számítások alapján a beruházás 450 millió euróra rúg mind a négy épületrészre vonatkozóan. A tervek szerint 26.000 négyzetméteren boltok és egy különálló Louis Vuitton üzlet lesz, amely mellett irodákat közel 20.000 négyzetméteren alakítanak ki. A grandiózus épületben további 95 megfizethető kategóriájú lakást alakítanak ki, valamint egy 60 fős óvodát.

Jó hír továbbá, hogy a 2014 közepére tervezett átadást követően a komplexum kb 2400 embernek fog munkát adni.

 
Forrás: http://blogs.forbes.com

 

Címkék: párizs hotel lvmh

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr272924587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...