Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Piknikre fel!

chic(k) 2011.05.25. 14:46

 

Négy tökéletes piknik összeállítás

 
Itt a jó idő, ami egyet jelent a szabadtéri programok megszaporodásával. De mi van, ha nem akarunk emberekkel találkozni, és csak egyszerűen a szabadban a barátainkkal, családunkkal vagy kedvesünkkel szeretnénk eltölteni az időnket? Tökéletes megoldás erre, ha bepakoljuk a kis piknik kosarunkat és keresünk egy csendes helyet, ahol leteríthetjük kockás kis terítőnket, és indulhat is móka.
Ha pedig nincs ötletünk, hogy milyen különleges menüt állítsunk össze, mert már unjuk a megszokott szendvicseket, akkor érdemes elolvasni a következő négy tippet, amivel a piknikezésünk egy igazi gasztronómiai kirándulássá válik.
 
Koreai:
A koreai stílus a „chungmu kimbap” étel köré összpontosít, amely hínárba csavart rizs tekercs hirtelensült tintahallal szervírozva. Ehhez a következő receptek Dennis Lee séftől származnak.
 
Hínárba csavart rizs tekercsek:
Ízesítsünk 1 ¾ bögre rizst 2 evőkanál szezámolajjal és enyhén sózzuk meg. Keverjük össze egy fakanállal. Fektessünk le 3 fél hínárlapot hosszában, és ezzel burkoljuk be az ¼ hüvelyk magasságú téglalap formájú rizst. Ezt tekerjük fel.  Mártsuk a kést vízbe, és szeljük fel a tekercset kisebb tekercsekre, kb. 3-4 darabra egy-egy nagy tekercset.
Hirtelensült tintahal:
Tegyünk 2 evőkanál vajat és evőkanál szezámolajt a serpenyőbe, majd hevítsük fel. Amint a vaj elkezd habzani, adjunk hozzá 2 evőkanál gochujang-ot (koreai chili szószt), 1 teáskanál cukrot, ½ aprított hagymát, 2 aprított mogyoróhagymát, ½ teáskanál reszelt gyömbért, ½ reszelt fokhagymát, és 8 uncia (1 uncia = 28,35 gramm) tintahalat, amit ¼ hüvelyknyi karikákra vágjunk. Ezt süssük 4-5 percig.
 
Szervírozzuk ecetes retekkel, káposztasalátával, naranccsal és daifukumochi-val (japán édes rizs sütemény).
 
Igyunk mellé Hitachino Nest vörös rizs sört.
 
Spanyol:
A spanyol piknik kosárban a főszerepet a paszternák tortilla játssza. Nézzük meg Ba Culbert receptjét ehhez.
Tortilla:
Keverjünk össze 5 közepesen reszelt paszternákot, 1 apró kockára vágott vöröshagymát, 3 gerezd apróra vágott fokhagymát, 2 evőkanál aprított petrezselymet, ¾ evőkanál sót, 1 teáskanál feketeborsot, és 4 felvert tojást.  
Hevítsünk fel 1 evőkanál vajat és 3 evőkanál olívaolajt egy egy 8 hüvelyk magas serpenyőben. Adjuk hozzá a paszternák és tojás keverékét. Vegyük lejjebb a hőfokot, és süssük 5 percig. Majd helyezzük a serpenyőt egy 350 fokos sütőbe 7 percre (vagy addig, amíg a tojás összeáll). Vegyük ki a tortillát, és borítsuk egy tányérra. A serpenyőbe ismét tegyünk egy kicsit több olívaolajt vagy vajat. Tegyük bele a paszternák tésztát az aljával. Helyezzük vissza a sütőbe még 5 percre. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
 
Tálaljuk lóbab salátával, cseresznyeparadicsommal, Romesco szósszal (spanyol mogyoró és paradicsom szósz), tejföllel, és pirított mandulával.
 
Igyunk mellé rozmaring limonádét.
 
Marokkói:
A marokkói stílusú piknik középpontjában a fűszeres sült csirkemell szerepel, amelynek receptjét Sue Zemanick mutatja be.
Fűszeres sült csirkemell:
Keverjünk össze ½ bögre sima joghurtot, ½ bögre aprított koriandert, ¼ bögre olívaolajt, 1 evőkanál „ras el hanout”-t (egy arab fűszer keverék), ½ teáskanál római köményt, ½ teáskanál pirospaprikát, 1 teáskanál sót, és ½ teáskanál őrölt feketeborsot egy közepes tálban. Vonjunk be 2 csirkemellet a páccal és tegyük be a hűtőbe 4 órára. Ezután helyezzük a közepes hőfokú grill sütőre és mindegyik oldalát süssük 10 percig, addig, amíg nem sült át.
 
Szervírozzuk aprított mandulás és mazsolás kuszkusszal, uborkasalátával, friss áfonyával. 
 
Igyunk mellé Gruner Veltliner Steinagrund bort.
 
Francia:
Élvezzük a francia pikniket, amely főszereplője a Creton (hagyományos francia-kanadai disznóhúsból készült krém). A receptet James Tranchemontagne osztja meg velünk.
Creton:
Olvasszunk fel ½ bögre disznó vagy libazsírt közepes hőfokon egy edényben. Ha felolvadt a zsír adjunk hozzá 1 nagy kockára vágott hagymát, és 3 gerezd kockára vágott fokhagymát, és hirtelen süssük meg, amíg áttetsző nem lesz. Adjunk hozzá 2 font (1 font = 453,6 gramm) darált disznóhúst és hirtelen süssük meg, amíg jól át nem sül. Majd adjunk hozzá ½ evőkanál fahéjat, 2 teáskanál szerecsendiót, 2 egész szegfűszeget, 1 teáskanál sót, és 1 teáskanál borsot. Ezt keverjük jól össze. Fedjük be vízzel és pároljuk 2 és ½ óráig. Ha a keverék készen van, akkor nem lehet a tetején víz, és a massza összeáll úgy, mint egy pite töltelék. Fűszerezzük sóval és borssal. Adjunk hozzá ½ bögre kukorica keményítőt ¼ bögre vízzel összekeverve, ezzel keverjük át az egészet, és hagyjuk hűlni egy egész éjszakán át.  
 
Tálaljuk baguette-tel, dijon-i mustárral, aszalt fügével és sárgabarackkal, és kéksajttal.
 
Mellé pedig Sangriát igyunk.
 
Mindenkinek jó piknikezést :)
 

Címkék: gasztronómia piknik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr102921483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...