Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Fellendülőben a luxustermékek piaca

sassygirl 2011.05.18. 08:44

Jó hír a luxusipari cégek számára, hogy az MSCI World piaci előrejelzésével szemben a Savigny Luxury Index (SLI) márciusi kimutatása erőteljes, folyamatos emelkedést mutat a luxus- és divattermékek piacán.

A gazdasági világválság okozta 2008/2009-es hirtelen zuhanást követően sokak számára életmentő volt az ázsiai piac egyre növekvő vásárló ereje. Kína ma a második legnagyobb luxustermék piacnak számít, amely mellett Dél-Kelet Ázsiában egyre több helyen koncentrálódik jelentős vásárlóerő a felsőkategóriás termékek piacán.

Az elmúlt hónapokban az ázsiai piac mellé szépen visszazárkózott Európa és Amerika is, bár a helyzet még korántsem tökéletes. A fejlett országok gazdasági szereplői ismét javuló üzleti eredményeket produkálnak, amelyből munkatársaik számára is egyre szebb összegű extra juttatások kerülnek. A bankárok és üzletemberek így ezen országokban egyre lelkesebben térnek vissza a luxusüzletek polcai közé, miközben a munkanélküliségi ráta és az infláció emelkedése, valamint a kormányzati szigorítások miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik a háztartásokra. A helyzetet azt sem javítja, hogy az elérhető hitelek száma és típusa sem elég kedvező ahhoz, hogy nagyobb arányban igénybe vegyék azokat. Felmerülhet a kérdés tehát, hogy ez a felemás piaci javulás fenntartható lesz-e hosszabb távon is.

2010 azonban kétségtelenül kiemelkedően magas növekedéssel zárult a luxusipari cégek számára, akik szerint 2011-ben szintén megmarad a kétszámjegyű növekedés - bár nem valószínű, hogy olyan magas értékkel, mint múlt évben.

Az SLI legnagyobb luxusipari vállalatokra vonatkozó, 2011. áprilisi adatait az alábbi táblázat mutatja.



Forrás: www.businessoffashion.com, luxurysociety.com

Címkék: gazdaság luxus kereskedelem fogyasztók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr152905847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...