Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Utcai divat Japánban és Kanadában egy fotós szemszögéből

chic(k) 2011.05.17. 14:58

Paul Hillier fotográfus a különböző utcai divatok megörökítésével foglalkozik. Az utcát járva rengetek eltérő stílussal találkozik, amelyek egyes kultúrákat is megkülönböztetnek.

Egy japán útja során látta meg a Fruits nevű magazint, amelynek a fő témája az utcai divat, majd elgondolkodott, hogy ezt ő miért ne tudná megcsinálni, miért ne tudna ezzel foglalkozni. Így kezdte le figyelni és megörökíteni az utcai divatot különböző városokban.

Ebben a cikkben egy japán és kanadai város jellemzőit mutatja be, amely Osaka és Toronto.

Japánra jellemző a nagyon provokatív divat, amelyet például Harajuku testesít meg. Az önkifejező stílust a legtöbb japán fiatal kedveli. Harajuku divatvilága egyszerre ötvözi a sötét és elegáns Gothic stílust az édes Victorian Lolita divattal.

A japán divat ikonikus, ami részben annak is köszönhető, hogy számos híresség is viseli, mint például Gwen Stefani. De ezek különbözhetnek a Hollywoodra jellemző jegyektől.

Japán egy lelkes társadalom, így fontos számukra, hogy ne tűnjenek ki. Van is egy közmondás: „The nail which stands out gets hammered down”, ami magyarul annyit jelent, hogy azt a körmöt, amelyik kitűnik, leszögezik.

A japán divat nem csak a szembetűnő, extrém stílust jelenti, hanem fontos, hogy képes legyen könnyedséget, tisztaságot, és finomságot is képviselni.

A japán divattól teljesen különbözik a toronto-i stílus, amely inkább összpontosít egy fényes, modern-punk kinézetre.

Torontoban a stílus sokkal függetlenebb, mivel Japánban megvan a közösségi szellem, amely magába integrálja a divat jellemzőit is.

Utazva a két teljesen eltérő városban, Hillier minden egyes sarkon a divat egyes érzéseire bukkant.

Az interjú során Hillier próbálta bemutatni munkásságát, és azon belül is az osakai és a torontoi divatot.

A japánok nagyon öntudatosak abban, hogy mit viseljenek.  Itt megvan a közösség érzése, ezért Osakát a japánok fekete bárányának tekintik. Osakában szeretik a nagyon színes dolgokat, így az ő általa megharázott divatra jellemző a nagyon feltűnő és független stílus.

Toronto városában az emberek követik a stílust, de ennek ellenére mégis szívből öltözködnek.

Ők úgy öltöznek, hogy kényelmesen érezzék magukat abban, amiben vannak, és nem érdekli őket, hogy mások mit viselnek, mit gondolnak. Így az, aki kitűnik, az valóban kitűnik a toronto-i tömegben.

Mindkét városnak megvannak a saját nagy divat területei. Osakában ez a terület Amemura, amelyet amerikai kerületnek hívnak. Ez a fiatalok divat helye, ami Torontoban a Queen Streetet jelenti.

Az utcai divat meghatározásánál, alakulásánál fontos szerepe van az egyes kultúráknak, azonban nem lehet egy zárt dobozban tervezni. Nem lehet divatot teremteni anélkül, hogy külső hatások ne befolyásolják a folyamatot. Kultúra, barátok, és a média mind hozzáadhat valamit, amitől máris eltérő lesz a korábban jellemző stílustól.

Nézzünk egy-két fotót Toronto és Osaka városából Hillier lencséjén keresztül, hogy jobban megértsük a különbségeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.cnn.com/2011/IREPORT/05/13/street.style.irpt/index.html
www.paulhillier.com/index.html

Címkék: japán kanada utcai divat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr722908223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...