Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Házon belül a csúcsra

sassygirl 2011.05.15. 16:28

A divatházak számára az egyik legfontosabb dolog a vezető tervező kiválasztása, akinek kreativitását és nevét felhasználva sikerre vihetik a márkát. Mostanság ezen a téren egyre több márka nem kívülről hoz neves tervezőket, hanem házon belül választják ki az új géniuszt.

A legjobb péla erre Sarah Burton, aki 15 évig dolgozott Alexander McQueennel azelőtt, hogy mentora halálát követően átvehette a divatház tervezői posztját. Eddigi kollekcióiban a tervezőnő nem csak megőrizte a McQueenre jellemző stílusjegyeket, hanem bámulatosan sikerült azokat saját kreativitásával ötvöznie úgy, hogy valóban egyedi és különleges darabokat alkosson. Kate Middleton esküvői ruhája és a koszorúslány ruhája pedig már egyaránt szép bizonyítékai annak, hogy a tervezőnő egyre inkább igyekszik saját stílusát belevinni a divatház kollekcióiba.

A Balmainnál Christophe Decarnin helyét szintén egy "belsős", a 2009 óta a divatháznál dolgozó Olivier Rousteing vette át. Erről a titokzatos fiatal zseniről az már tudható, hogy ő fogja mind a női, mind pedig a férfi kollekciót tervezni, egyéb információt azonban nehéz róla szerezni. Rousteing ugyanis úgy döntött, hogy a 2012-es tavaszi kollekció bemutatásáig nem ad interjút. Az mindenesetre biztos, hogy ha valóban meg akarja vetni a lábát a divat világában, kénytelen lesz a hangsúlyos válltömések és csillogó kristályokkal díszített örökség árnyékából kitörni.

Hasonló a helyzet a francia Voguenál is, igaz itt nem a tervező, hanem a főszerkesztő helyére válaszottak a szerkesztőség tagjai közül embert. Emmanuelle Alt kinevezése előtt tíz évig volt a lap divatszerkesztője.

 

 

A legnagyobb izgalmak persze a Dior háza táján vannak, ahol Bill Gaytten - a következő haute couture kollekciót tervező csoport vezetője - lehet Galliano utódja. Gaytten a '80-as évek óta dolgozott együtt Gallianoval, így Burtonhöz hasonlóan ő is tökéletesen ismeri divatházára jellemző stílusemeleket, amelyeket így továbbvihet munkájában. Számára óriási lehetőség tehát a következő kollekció megtervezése, hiszen ha az sikeres lesz, könnyen lehet, hogy őt nevezik ki a divatház tervezőjének.

Forrás: http://jessicamichault.com

Címkék: divat vogue dior alexander mcqueen balmain sarah burton

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr502905691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...