Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Shopping à la Parisienne - Vásárlás francia módra Párizsban

chic(k) 2010.11.07. 19:01

Nem túlzás Párizst a vásárlás paradicsomának nevezni, joggal érdemelte ki ezt a hírnevet. A végtelen sok és különböző lehetőség található meg a kereskedelem területén, amelyek abszolút megfelelnek a “hype” feltételeinek.
Nincs hiány a nemzetközi láncokból, azonban a város rengeteg speciális üzletek sorait kínálja a vásárlás szerelmesei számára.

A felszerelt szupermarketek helyett a párizsi lakosok inkább ezeket a speciális boltokat választják. A különböző fogyasztási cikkeket más és más üzletekből veszik meg, mint például a kenyeret a “boulangerie” boltból, sajtot a „fromagerie” üzletből, húst a „chartcuterie” nevű helyről.  Természetesen a zöldségeknek és a gyümölcsöknek is megvan a saját helyük, amelyek az utcai bódék.
Ha ezt a vásárlási formát választjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy több időnket veszi igénybe, azonban biztosan friss árut kapunk a speciális kereskedőktől, mintha egy szupermarketban vennénk meg ugyanazon árucikkeket. Ez a Párizsra jellemző vásárlási szokás biztosítja a várost arról, hogy a vásárlók és a kereskedők között meglegyen a kisvárosi atmoszféra.
Ezenkívül Párizsnak vannak egyéb speciális piacai és boltjai is, amelyek nem az ételekre fókuszálnak, mint például a madár, bélyeg, népművészeti, virág, kalap, esernyő piacok és üzletek.
A különböző piacokról a www.paris.fr oldalon találunk információt, amely tartalmazza a nyitvatartási időket is.
A divat diktálta vásárlások nagyon erősek Párizsban, így elmondhatjuk amennyire francia annyira sikkes is. Számos luxus márka ered innen.
Triangle d’Or (Golden Triagle) kínálja mindezt az odaérkező vásárlók számára, itt mindenféle híres márka megtalálható, mint például Louis Vuitton, Givenchy, Rochas, Dior, Celine, Chanel, és Donna.

Hasonló hely a híres Rue Étinne Marcel, amely a nagy jövőjű tehetségek termékeny helye. Ha egy trendi és divatos darabot keresünk Párizsban, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni erre a helyre, amely egy közepesen hosszú utca tele érdekesebbnél érdekesebb boltokkal.
Természetesen a híres márkák üzletsorai mellett Párizsban is megtalálhatóak a bolhapiacok, ahol a különböző csecsebecsék közül válogathatunk. Ha antik tárgyakat keresnénk, akkor ez sem jelent akadályt. Azonban amire ezeken a piacokon nagyon figyelnünk kell, azok a zsebtolvajok. Sajnos egyre többen nehezítik meg, hogy gond nélkül keresgéljünk a különböző piacokon. Mindenkinek ajánlott óvatosnak maradnia.
Ha szeretünk alkudozni, akkor ne felejtsünk el készpénzt vinni, mivel nyíltan megtehetjük az alkunkat a kiszemelt árucikkre.
Párizs fedett csodálatos árkádjai olyanok, mint egy kis kincses láda, egy tökéletes butik sor. Ezek az építmények márvány padlóval, üvegből készült tetővel, amely a természetes fénysugarak bejutását biztosítják, teszik emlékezetessé az itteni shopping túrát. Egyértelmű előhírnökei voltak az áruházaknak és a bevásárlóközpontoknak.
A „grande dame” áruházak – La Bon Marché, Lafayette Galéria, Le Printemps és a La Samaritine (2011-ig zárva tart a felújítások miatt) - tele vannak különböző speciális szekciókkal, és csodálatos élményt nyújtanak a sétánk során.

Párizsban a vásárlás inkább szól a stílusról és minőségről, mint a státusról vagy beszerzésről. Mivel néhány üzlet „7 jours sur 7” nyitvatartási elvvel működik, vagyis hét napból hét napon nyugodtan betérhetünk oda, ezért találunk olyan üzletet is, amely legalább egy-napot egy héten zárva van, biztosítva a vásárlás luxus élményét.
 
Forrás: www.bbc.com/travel/feature/20100824-shopping-a-la-parisienne

Címkék: párizs piac shopping áruház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr502428992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...