Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

A Miu Miu sikertörténete

sassygirl 2010.10.10. 19:25

A Miucca Prada becenevét viselő, 1993-ban alapított Miu Miu úgy tűnik felülemelkedett a neki szánt szerepen, és a top designer márkák között tartják ma már számon.  A nagy váltás négy évvel ezelőttre datálható, amikor a márka bemutatóját Milánóból Párizsba vitték át, ez által is jelezve, más, jobb sorsot szánnak a kistestvéri szerepnél a Miu Miunak.

A Miu Miu sikere a Prada divatbirodalom egésze számára is fontos, hiszen a tulajonosok néhány éven belül tőzsdére szeretnék vinni a céget. Szakértők szerint erre a cégnek nagyobb esélye van, ha nem csak a Prada márkára alapozzák sikerüket, hanem a  többi kisebb márkájukra, a Miu Miura és mellette a Car Shoe és Church's cipőmárkáikra is figyelmet fordítanak. Az első félévben a cég 1,3 milliárd dolláros értékesítéséből 220 millió dollárt tett ki a Miu Miu részesedése, amely 40%-ot nőtt a periódus alatt.

Az elmúlt három évtized alatt számos divatház hozta létre márkája olcsóbb vonalát, hogy ez által is kiterjesszék cégük érdekeltségeit. Giorgio Armani például az Emporio Armani és az Armani Collezioni vonalakat hozta létre a luxus márkákra vágyó, de a fő kollekció darabjait megfizetni nem tudók számára. A Dolce&Gabbana ugyanilyen céllal alapította a D&G-t, amely egy fiatalosabb változata az erdeti márkának. Ugyanígy, a Roberto Cavalli márka kistestvérének számít a Just Cavalli.

A Prada ehhez képest megpróbálja más szerepbe bújtatni a Miu Miut. Bár eredetileg a márkát Miucca Prada tervezte, a cég vezetői kiharcolták, hogy ne csak a Prada megfizethetőbb kategóriájánat felejen meg. 2006-os első párizsi bemutatóján a Miu Miu ruhái különleges technikával, drága anyagokból készített darabok voltak, amelyek friss, provokatív kollekcióba álltak össze - egészen más érzést keltve, mint a korábbi egyszerű megoldású Miu Miu ruhák. A fodrok és tündöklő anyagok éles kontrasztot képviseltek a Prada minimalizmusával szemben is. Sikerült ez által egy, a Pradanál trendibb vonalat létrehozni, amely olyan hírességek körében is kedvelt, mint Carey Mulligan vagy Keira Knightley.

Igaz a Miu Miu továbbra is kisebb előállítási költségű ruhákat dob piacra, mint a Prada, az elmúlt években az árait jelentősen feltornázták, ezzel is jelezve a magasabb kategóriába helyezést, az exkluzivitást. Nem ritka, hogy egy-egy darab többe kerül, mint a nagytestvér Pradanál. Ennek ellenére a cégnél nem félnek tőle, hogy a két márka elszívná egymás elől a levegőt, inkább egyfajta barátságos versenyt igyekeznek kialakítani a vezetők.

A Miu Miu szárnyalása persze nem kizárólag a cég sikere. A vásárlási szokások változásának is nagy mértékben köszönhetőek a növekedő eladási mutatók. Évekkel ezelőtt még a tehetős vásárlók előszeretettel öltöztek fel tetől talpig egy általuk kedvelt márka ruháiba, és az olcsóbb vonal csak az igazi luxusra vágyó, kevésbé tehetősek körében volt keresett. Mára ez a típusú vásárlás megváltozott, és szívesen keverik öltözködésükben az olcsóbb és drágább márkájú darabokat, kiegészítőket a gazdagok. Ez pedig kimondottan segíti a Miu Miu és más olcsóbb vonalak növekedését, amelyhez persze egész biztosan a gazdasági világválság is hozátette a magáét.

Forrás: http://online.wsj.com

Címkék: történet divat márka prada miu miu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr912359775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...