Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

A 3D filmek fellendülése és jövője

chic(k) 2010.09.15. 20:00

Az elmúlt évhez képest idén az amerikai mozikban játszott 3D filmek, mint például a Toy Story 3 vagy Alíz Csodaországban, 8%-os fellendülést produkáltak a jegypénztárak kasszájának.

A Film Forgalmazók Szövetsége (The Film Distributors' Association=FDA) azt nyilatkozta, hogy összesen 786 millió fontot számoltak el januártól augusztusig. Egyedül a futball világbajnokság ideje alatt érzékeltek egy kisebb visszaesését.

Az ok amiért a 3D filmek hatalmas tömegeket vonzanak külföldön az, hogy az idei év volt az első nagy periódusa az ilyen típusú filmek vetítésének. Mindenkire hatással van az újdonságnak számító technika alkalmazása.

Az idei év első félévében a top 5-ös listát (UK) a Toy Story 3 vezeti, amelyet 3D formában is meg lehet nézni. Ezt a filmet ezidáig több mint 10 millióan látták már, ezzel a bevétellel az angol jegypénztarák kasszáinál, pénzügyi szempontból, a vezető filmek közé sorolhatják az említett mesét.

A következő időszakban is számos mozifilm várható ebben a formában, mint például Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part1), Fűrész 7 (Saw VII), és Gulliver utazásai (Gulliver's Travels).

A 3D filmek jegyárai nem meglepő módon magasabbak mint a szokványos mozijegyek. Viszont ezért cserébe egy nem megszokott látványban lehet részünk, az élmény is - egyenlőre még mindenkire - az újdonság erejével hat. Egy biztos, hogy aki még nem próbálta ki, az ne hagyja ki és mindenképpen nézzen meg egy 3D mozifilmet.

Az angol mozik idei csúcsa eddig a húsvéti időszak (április 2-8) volt, amikor 7 millióan mentek el a mozikba. Ezen a héten a legnépszerűbb filmek a következők voltak: Titánok Harca (Clash of the Titans), Így neveled a sárkányodat (How to Train Your Dragon), és a Ha/Ver (Kick-Ass). Ebből az első kettőt 3D változatban is meg lehetett tekinteni.

Az angol FDA szervezet szakértői szerint az angolok egy évben minimum 3 alkalommal mennek el a mozikba.

És hogy itthon mi a helyzet az újdonságnak számító 3D filmekkel?
Egyes szakemberek szerint a tavalyi év nagy sikere után (Avatar) a magyarok lelkesedése az ilyen jellegű mozifilmek iránt egyre inkább kezd hanyatlani. Az okok közt a következőt vélik felfedezni: ezzel a techinkával készült filmek sokkal fakóbbak, halványabbak, színvilágban nem azt a hatást adják mint a hagyományos filmek. A neves filmkritikus is ezt a nézetet osztja miszerint  „a térbeli filmek szemmel láthatóan sötétebbek mint a megszokott 2D-s társaik”. Ezzel az állásponttal Christopher Nolan is egyetértet, aki az idei év sikerfilmjének számító Eredet rendezője.


„Technológiai szempontból lenyűgöző, azonban az élményt illetően a fakó kép elidegeníti a nézőket” – mondta a filmes a térhatású moziról.
A másik problémát az árban vélik felfedezni. Egyes régóta várt sikerfilmekért hajlandóak a mozibajárók többet fizetni, azonban ez csak alkalmi jegyvásárlás, és nem szokás.


Egy biztos, hogy a jól kommunikált és még a bemutatása előtt sikerként elkönyvelt filmeket egy 3D változattal el lehet adni, egyszer biztos, kérdés, hogy ez az élmény meddig lesz vonzó mind itthon, mind külföldön. De valószínűleg mint minden újdonság esetében a csoda három napig tart, majd megszokjuk, és türelmetlenül várjuk az újabb extrákat a mozikban.

Forrás:
www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-11284732
hvg.hu/Tudomany/20100728_3d_film_mozi_nepszeruseg_bevetel_nolan

 

 

 

Címkék: film amerika mozi újdonság 3d

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr792297481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...