A klasszikusnak számító fekete ruha mellett azt hiszem, elmondhatjuk azt is, hogy ha egy igazán kiváló desszert csokoládéra vagy bon-bonra vágyunk, akkor nem jöhet szóba más, mint egy finom és minőségi alapanyagokból készült étcsokoládé, ahogy azt angolszász földön mondanák a „dark chocolate”.
Egy angol weboldalon (
www.hotelchocolat.co.uk/ ) bukkantam a következő finomságokra, amelyeket megpillantva legszívesebben végig kóstoltam volna az egész kínálatot, mint ahogy azt a jó öreg Gombóc Artúr tette: „töltöttet, szögleteset, kereket…”.
Úgy gondoltam, hogy ezeket a különlegességeket meg kell osztanom Veletek is, íme az én TOP3-as lsitám a Hotel Chocolate oldaláról:
(sajnos megkóstolni nem tudtam, így csak a képekre és a leírásokra hagyatkozva választottam, de remélem egyszer sikerül ráharapnom egy ilyen finomságra is)
1.
Egy kis ízelítő ebből a dobozból, amelyben az étcsokoládét mandulával és pisztáciával ötvöztek, de emellett a trüffel krémet imádók is találnak benne egy kis kóstolni valót, amelyet Speyside whiskyvel és West Indian rummal ízesítettek.
Serious Dark Fix™ Selection | £20.00 |
2.
Ebbe most nyomban belekortyolnék. Azt hiszem egy esős őszi estén nem is lehet jobb mint egy finom forró csokival bevackolódni a televízió elé.
Liquid Chocolat™ Classic Dark | £8.00 |
3.
És a dobogóról nem maradhat le - legalábbis nálam - ez a különleges formavilágot ötvöző táblás desszert, amely egy igazi "crunch" élményt ad miután beleharaptunk.
Le Grand Crunch Dark | £13.50 |
Az étcsokoládé méltó alapanyaga egy igazán különleges, prémium desszertnek, és megvan a maga helye az igen széles kínálattal rendelkező édesség piacon belül.
A fenti termékek gyártójáról nem szeretném, hogy megfeledkezzünk a különböző finomságok böngészése közben, így pár szót mindenképpen érdemes ejteni a cégről.
A Hotel Chocolate egy brit alapítású luxus csokoládé desszertet gyártó cég, amely 1993-ban jött létre. Majd 1998-ban a cég megalapította a „Chocolate Tasting Club” (
chocs.co.uk ) nevű szervezetet, amelynek körülbelül 100 000 tagja már több ezer recept megkóstolásán van túl és a visszajelzéseik fontos szerepet játszanak az új prémium termékek megalkotásában.
A kemény munkának köszönhetően a cég a tavalyi évében elnyerte a „Academy of Chocolate” ezüst díját.
Forrás: