Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Te diplomáznál divatjogból?

Little Black 2010.09.03. 20:00

New Yorkban 2010 őszétől már divatjogot is lehet tanulni és akár specializálódhatnak is erre a szakra a divat és a jog iránt egyaránt érdeklődők, hisz a Fordham Egyetemen megalapították a világ első Divat Jogi Intézetét.

Az intézményt az Amerikai Divattervezők Tanácsa és egy fordham-i jogász professzor, Susan Scafidi alapították, a hölgy egyébként Diane von Furstenberg-gel nagyon jó barátságban van, így szakértőként Ő is részt vesz a projektben.
 
Az új szakot nem csak jogászoknak vagy jogi szakra járó nebulóknak ajánlják, hanem divattervezőknek és a divattervezést tanuló diákoknak is szánják.
 
Mivel a divat szakma a világon manapság az egyik legnagyobb üzlet, ezért szükség van olyan szakemberekre akik nem csak a jogi vonatkozásokhoz értenek, hanem ismerik azokat a szociológiai-művészeti alapokat is, amik ennek a nagyon bonyolult szakmának a kiismeréséhez szükségesek. A divatjog a szerzői jogvédelem és az iparjog elemeit is ötvözi, hisz egy designer védelméhez mondjuk egy általa tervezett ruhadarab lemásolása és annak sokszorosított megjelenése után általában e kettőre van szükség.
 

Tehát a divatjog gyakorlatilag a designerek, divattervezők és egyéb iparművészek szerzői, szabadalmi és egyéb jogait hivatott védeni, mely a közeledő New York-i divathét alkalmából ismét előtérbe kerül, hisz sok tervező már most attól tart, hogy kreálmányait a bemutatást követő héten a boltokban fogja látni, de sajnos nem a saját címkéjével.

Képek forrása: http://counterfeitchic.com/

Hír forrás: WSJ

Címkék: design amerika new york jog divat fashion week

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr32267900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenman-in-greensuit 2010.09.04. 02:21:11

mivel a divatszakma a világon a legnagyobb üzlet az olaj a fegyver a gyógyszer/betegség drog után:)

zoleee23 Hát én sírtam a nevetéstől xD-->> · http://koponyeg.hu/jatek/b80188e9 2010.09.04. 08:08:22

manapság a pénz az úr. mindenki mindent megtesz hogy minél több legyen neki belőle...

Iustizmord 2010.09.04. 10:08:56

divatjogász. az itthon is van, orbán viktornak hívják.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...