Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Fellendülőben a divat magazinok hirdetési piaca

Little Black 2010.09.01. 20:00

Bár Magyarországon a válság hatása a hirdetési piacra a nemrég kiadott szeptemberi számok oldalszámán még erősen érződik, Amerikában már érezhető a fellendülés.

 

A  divatmagazinok piacán a szeptemberi lapszámok vastagsága jelzi a leginkább, mennyire is sikeres az adott magazin, mennyire szeretik a márkát és a magazint a hirdetők. A szeptemberi szám a magazinok világában a legbeszédesebb érték mutató.

 

A kiadó vállalatok már július közepén megjelentették a szeptemberre (augusztus elején) megjelent kiadványok hirdetési oldalainak számáról riportjukat a szakmai közönségnek. A növekedésben a Condé Nast kiadó vitte el a pálmát, mivel 2009-hez képest magazinjaiban 7%-kal nőtt a hirdetési oldalak száma.

 

A Condé Nast a világ egyik legnagyobb lapkiadó vállalata, hozzá tartozik többek között a Vogue, a Glamour, a W és az In Style amerikai kiadványa is. A Vouge idei szeptemberi számában 24%-kal több hirdetési oldal található, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A szeptemberi szám jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint az a tavalyi évben megjelent dokumentum film, mely a 2007. évi szeptemberi szám készítéséről szól, mely eleddig mindenidők legvastagabb számának számít a maga 727 hirdetési oldalával. A film címe: The September Issue és az IMBD listáján 6,7-es tetszési indexet ért el. Ha valaki szívesen meg is nézné ezt a minden ízében divatos filmet, azt rövidesen megteheti, hiszen azt szeptember 9-én mutatja be az HBO, de a későbbiekben az HBO2 műsorán is látható lesz.

 

A Condé Nast berkein belül a hirdetési oldalak számában legnagyobbat a Glamour magazin nőtt, az előző évhez képest 57%-kot, 241 oldalra. Azonban a kiadó egyéb kiadványai sem panaszkodhatnak, hisz a W és a Bon Appetit is óriási növekedést könyvelhet el az idei évre. Míg az előző 31%-kal az utóbbi 35%-kal növelte hirdetési oldalai számát.

 

Az idei ősz azonban nem minden magazin számára alakult ilyen szerencsésen. Egy másik Condé Nast magazin, a Details nem teljesített társaihoz hasonlóan, 23%-kal, 122 oldalra esett vissza a hirdetési oldalak száma.

 

A másik óriási magazin kiadó vállalat, a Hearst sem panaszkodhat. A Harper’s Bazaar 12%-kal 302 oldalra, a Marie Claire pedig 11%-kal 156 oldalra nőtt a hirdetési oldalak tekintetében. Mindezek mellett negatívum azonban, hogy a Cosmopolitan, a Hearst megbízható „fejős tehene” fél oldalnyi hirdetési visszaesést könyvelhet el.

 

Az amerikai Elle magazinban is nőtt a hirdetések száma, 18%-kal 382 hirdetési oldalra hízott a lap, így idén is a divat bibliájaként forgatható a magazin, vastagságát tekintve legalábbis biztosan.

 

A fentiek alapján azonban úgy tűnik, hogy minden egyéb híresztelés ellenére sem kell temetni még a nyomtatott lapkiadást, hiszen a hirdetők továbbra is hisznek a hatásában.

 

Forrás: http://mediadecoder.blogs.nytimes.com/2010/07/19/vogue-ad-pages-up-24-percent-in-september/

 

Címkék: hirdetés amerika magazin divat bevétel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr102262891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...