Októberben derül ki, hogy melyik termék nyeri el a SIAL d’Or verseny nagydíját, amely az élelmiszeripar globális kiállítása 1964 óta. Az előzsűrizés során országunkból a Mirelite Mirsa fagyasztott medvehagymája kapta a legtöbb pontot, így eséllyel indul a kitüntető címért.
A medvehagyma lefagyasztott formában való megjelenése egyedül álló a világon, pedig az igazán az elmúlt egy-két évben divatossá váló növény jótékony hatásához nem fűzhető kétség.
A március végén induló medvehagyma szezon általában nem tart túl sokáig, pedig ez a csak némely erdőben fellelhető növény igazán élvezetes íz világot kölcsönöz a vele készült ételeknek. A medvehagyma igazából egy, az erdőben megtermő vad fokhagymafajta, amelynek levelét felaprítva az ételhez adva enyhén hagymás ízt kapunk. Bár eltevés során a medvehagymából sokan pestot készítenek, ezzel sokkal kevesebb vitamin marad a növényben, mint a gyors fagyasztás hatására.
A versenyen egyébként több érdekes megoldással is találkozott a szakértő zsűri. Ilyen volt például a szintén fagyasztott, pálcikás ananász és a kanadaiak újdonsága, a szárított mézkapszula. A termék főként a sok mézet fogyasztó tea és kávé mániásoknak fog örömet okozni, hisz segítségével elkerülhető az állandó ragadós érzet és adagolási probléma. Ezt a praktikus megoldást úgy érik el, hogy a mézet kockacukor méretű méhsejt formájában megszárítják és egyesével csomag
olják. Igazán jó lenne, ha valamelyik ügyes magyar termelő is megvalósítaná ezt a csodás ötletet.
Forrás: http://www.trademagazin.hu/index.php?oldal=2&mod=cikkek&cikk=4258