Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Miért is Kis Fekete?

Little Black 2010.08.03. 22:52

A blog címe a Kis Fekete Ruhára, azaz a Little Black Dress-re utal, amit minden nő ismer a földön áldásos hatásáról. Nincs olyan alkat, magasság és életkor, amikor ne állna jól egy jól eltalált kis fekete ruha.

 

A kis fekete 1926-ban a Vogue magazin segítségével tört be a köztudatba, hiszen ebben az évben jelentette meg januári számában Coco Chanel ezen előremutató modelljét. A ruhák Fordjának is nevezett kreáció mindenkit azonnal levett a lábáról. A megnevezéssel is utalva praktikumára, letisztult, mindenféle sallangtól mentes megjelenésére, ami Ford T-modelljében is megtalálható. Mindezek mellett természetesen mindkét, később óriási hírnévre szert tevő ikonikus darab, magában foglalta a modernséget közvetítő életstílust. A későbbiekben az is kiderült, hogy az eladási statisztikákban is leutánozza elődjét, hisz az évszázad további részében talán a legtöbbet értékesített ruhadarabbá vált a kis fekete, akár, mint hivatalos irodai viselet vagy a végzet asszonyának csábító öltözéke. Természetesen más-más szabással és összhatással.

 

Az eredeti, Chanel által 1925-ben tervezett ruha egyszerű, a megszokottnál kissé rövidebb és a kor divatjának megfelelően egyenes szabású volt, amit csak néhány átlós vonal dobott fel. Coco Chanel, filozófiájához illően, úgy gondolta, hogy olyan ruhadarabot tervez, amelyhez bármilyen bizsu és egyéb kiegészítő alkalmazható, így a ruha megújulásra képes és a nap bármely szakában hordható lesz.

 

A Kis Fekete Ruha sikere „feltalálása” óta töretlen, a az elmúlt szinte száz év divattörténeti és gazdasági változásai is lekövethetők a kis fekete egyes korszakokra jellemző arcaival. Kezdve az eredeti Chanel által tervezett modellel, a Dior által a New Look  vonal segítségével megújított, A-vonalú, „tökéletes háziasszony”-hoz illő viseletén át, a ’60-as évek idején Audrey Hepburn által az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s) viselt, a luxust bemutató Givenchy modelljén keresztül, a ’90-es évek kavalkádjáig, ahol mindent lehetett mindennel. A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes.

 

Ezt a blogot hétről – hétre, napról – napra szeretnénk úgy frissíteni, hogy a fenti ismérvek igazak legyenek rá. Az oldalon olyan hírek és érdekességek jelennek meg terveink szerint, melyek főként a nőket érdeklik, azonban azokat gazdasági / üzleti oldalról közelítjük meg. A nők jelenleg a világban jelentős vásárlóerőt testesítenek meg, és egyre nagyobb százalékban felelős beosztásban vannak, amelynek tudatában hatásuk a világ változásaira tagadhatatlan. Bízunk benne, hogy érdekes és értékes információkat oszthatunk meg a divatról, gasztronómiáról, szórakozásról, szépségápolásról egy kicsit más nézőpontból, mint ami egy általános divat / gasztro/ beauty / stb. blogon elérhető.

 

Címkék: gazdaság divat chanel kis fekete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr362197159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...