Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Esküvői torta divat külföldön és itthon

chic(k) 2010.09.29. 18:17

Ha a tavasz és a nyár az esküvők szezonja, akkor nincs kétség afelől, hogy az ősz kezdetével az arák már sürgölődnek a jeles nap megszervezésével. Az esküvő egyik fontos kelléke a torta, amely sok-sok elvárásnak kell, hogy megfeleljen: legyen egyedi mind formára mind ízre, legyen különleges és emlékezetes az összes vendég számára és eközben az ifjúpár ízlését és az esküvő színeit, mintáit is kövesse. Mondhatjuk nem egyszerű feladat, de annál izgalmasabb megtalálni a tökéletes tortát.

Először nézzük mely torták a legnépszerűbbek külföldön, íme 7 esküvői torta stílus:

1. "Graphic Sugar Appliques"

Ez a torta nem a tipikus virág variánst, hanem egy valóban absztrakt dizájnt képviselő darab. Amit ezen a tortán igazán megkedvelünk azok az aranyos ötletek rajta mint például a kasmír-, a csipke- és fodorminta. Ami pedig a tekinteteket vonzza azok a hatalmas cukorból készült különleges kék színű virágok.
És ezt hogyan tegyük még inkább a saját ízlésünknek megfelelő esküvői torta darabbá? Különböző inspirációk segíthetnek ebben mint például a kedvenc ruhánk, párna vagy egy pár mintás cipő.

2. "Creative Stamped Patterns"

Ennek a különleges tortának a mintáját a cukrász nem mással mint ecsettel festette meg. Eheteő festéket használt a díszítés során. Az ecsetvonások mellett pecséteket is elhelyezett a tortán. Ez a merész megoldás határozottan különbözik az eddigiektől.  
Ezt hogyan alkalmazzuk úgy, hogy az még inkább a sajátunk legyen? Például lássuk el a tortánkat a monogramukat tükröző pecséttel, vagy kérjük meg a cukrászt, hogy tegyen rá olyan elemeket, amelyek az esküvői meghívóra és a programokra utalnak.

3. "Chandelier Motifs" 

A szofisztikált és az elegáns keveréke ez az emeletes esküvő torta. A cukrászok a készítése során ehető és nyomtatható "papírt és festéket" használtak, hogy a dizájn tökéletes legyen.
Hogyen lehet ezt a tortát még egyedibbé tenni? A tetejét megkoronázhatjuk egy szerelmes madárpárral. Vagy aki a modernebb dolgokat kedveli az a tortát díszítheti a fekete és a fehér szín kombinációjával (is).

4. "Fabric-Inspired Texture"

Ahhoz hogy elkerüljük a teljes vajkrém kavalakádot az esküvői tortánkon egy új módszert alkalmazhatunk, amely során egy fondant massza kerül a tortára, és erre kerülnek az anyagra hasonlító díszítések mint például a horgolt csipke. Ihletet lehet venni a saját esküvői ruhánkról és annak anyagáról, díszítéséről is. Úgyhogy kérjük meg a cukrászunkat, hogy a tortánkat vonja be cukormázzal, amely leginkább fodorra vagy csipkére hasonlít.
Hogyan formáljuk a saját ízlésünkre? Ez a torta típus az anyagról szól, így nagyon limitált az egyéb díszek hozzáadása, elhelyezése. Esetleg a tetejét díszítsük egy csokor friss virággal, vagy hagyjuk csak egyszerűen díszítés nélkül.

5. "Retro Accents and Colors"

A retro mindig divat lesz, és az esküvői torta egy jó lehetőség arra, hogy ezt a trendet bemutassuk. Menjünk vissza a fekete-fehér vagy egy menta zöld cukormázzal bevont tortáig, amelyet egy kicsi, fekete ívvel lehet díszíteni. Ez a 50-es évek funky stílusát adja vissza. Amennyiben a klasszikus Grace Kelly inspirálta stílust szeretnénk a tortánkon viszont látni, akkor a fehér tortát pezsgő színű szalaggal futassuk körbe, hangsúlyozva egy fénylő ezüst melltűvel. Vagy térjünk vissza 1920-es évekhez a rózsaszín és arany színű cukormázzal bevont tortával, amelyet ehető gyöngyökkel és cukorból készült madártollal díszítenek.

6. "Cake Buffets"

Nincsen szabály arról, hogy csak egy tortád lehet: el lehet rendezni akár egy torta triot is az asztalon. És a cukrászt is megkérhetjük, hogy az egyes tortákat különböző variácokkal, motívumokkal lássa el vagy azokat kombinálja, hogy végül egy igazán szemetvonzó esküvői tortánk legyen.
Ezt a tortát hogyan lehetne még inkább a sajátunkká tenni? A kulcs az esküvői torta asztala. Öltöztessük, díszítsük fel. Használjunk például egy aranyszínű tortatartót és néhány friss virágot, hogy még elegánsabbá tegyük az esküvőt.

 

7. "Middle Tier Treatments"

Ennél a stílusnál a torta felső részét ne  díszítsük a monogrammunkkal ellátott felsődísszel, vagy tetejére halomozott virágokkal. A hangsúly a középső részen van, amely egy teljesen új látványt nyújt.
Mivel lehetne a saját tortánkat ez alapján feldíszíteni? Gyűjtsünk egy csokor cukorból készült vörös rózsát, de akár lehet friss virág is, és helyezzük el a középső emelten lévő fehér esküvői tortára, hogy az még inkább egy romantikus kertre emlékeztesse a vendégeket.
 


 

A külföldi tortacsodák után nézzünk szét, hogy itthon milyen különlegességgekkel talákozhatunk, amikor elkezdjük keresni a tökéletes darabot.

A fekete-fehér kombináció igazán elegánssá teszi az esküvői tortát. Az egyszerű fehér tortákon lévő fekete elemekkel nagyon sokféle variációt lehet elkészíteni. Erre egy példa a képen látható tortacsoda.

 

 

Ha már tavasz az esküvői szezon kezdete, akkor nem maradhatnak ki a friss virágok sem a dekorációs kellékekból legyen szó az asztali vagy akár a torta díszétéséről. Ezzel pedig a tortánknak eleganciát, extravaganciát adhatunk.

 

 

 

 Azok akik mindeképpen formabontó tortákban gondolkodnak nem kell elkeseredniük. A széles kínálatban megtaláhatóak a meglepő formák és meglepő színek kombinációi is. A képen látható torta azokhoz illik leginkább, akik a vidám, szokatlan megoldásokat kedvelik és nem ragaszkodnak a tradícionális darabokhoz.

  

 

Az indás minták már önmagukban is dekoratív elemei lehetnek az esküvő tortánknak, de ezt még különlegesebbé lehet tenni egy-egy friss vagy cukorból készült virággal is, vagy a képen látható masnival.

 

Ha esküvőről beszélünk, akkor ezzel kapcsolatban elsők közt jut eszünkbe a romantika szó. A klasszikus fehér, emeletes torták is ezt az érzést tükrözik. Az aprólékosan kidolgozott díszítő elemek teszik igazán romantikussá ezeket a darabokat.

Remélem a sok-sok tortacsoda közt mindenki talál magánk olyan ötletet, amellyel a sajátát egyedivé tudja tenni a jeles napon. :)

Forrás:
today.msnbc.msn.com/id/39292758/ns/today-today_weddings/
weddings.hu/

 

 

Címkék: divat esküvő torta különleges

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr102327495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...