Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Valentin napi meglepetés

Little Black 2012.02.09. 09:35

Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de én annyira nem vagyok odáig a Valentin napért, viszont az ünnepek jók, ezért úgy gondolom valami kis meglepetés nem árthat, olyan amivel mindenki jól jár.

A fenti definíció egy finom sütire áll leginkább, és azért, hogy az ünnepi hangulat is meglegyen maradjunk a szív formánál. A következő receptet pont megfelel az alkalomra és nagyon stílusos is. Mivel jövő kedden már Valentin nap és a hozzávalókhoz be is kell szerezni, a receptet már most megírjuk.

Mascarpones vörös bársony torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tk kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1,5 tk sütőpor
  • 35 dkg kristálycukor
  • 35 dkg hideg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 db felvert tojás
  • 3-4 csepp piros ételfesték

Krém:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 tk vanília aroma
  • ízlés szerint porcukor

 

Elkészítés:

A tésztához a vajat és a cukrot keverjük habosra (fehéredésig), adjuk hozzá a felvert tojást, majd tegyük bele a tejfölt. Adjuk hozzá a vanília aromát és csöpögtessük bele a piros étel színezéket. A száraz alapanyagokat (liszt, szódabikarbóna, kakaópor, sütőpor) egy másik tálban keverjük össze. Szitáljuk bele apránként a tojásos, vajas keverékbe és jól keverjük ki, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Két részre osztva szív alakú tortaformában, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Közben a krémhez a cukrot, a krémsajtot és a vanília aromát kikeverjük. Ha habosabban szeretnék egy kis felvert tejszínhabot is adhatunk hozzá. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon a külsejére is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A krémmel kívülről bekenjük a formát, pirosra színezett cukorral díszítjük.

Jó ünneplést mindenkinek!

Forrás:1, 2

Címkék: gasztro torta recept valentin nap red velvet vörös bársony

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr1004077664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...