Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Giorgio Armani és Lady Gaga - egy jövedelmező kapcsolat kezdete

sassygirl 2010.09.26. 18:04

Giorgio Armani tőle szokatlan lépéssel úgy tűnik új irányt jelölt ki márkája számára, amikor Lady Gagát kezdte el öltöztetni. Armani ruhái szerepeltek az énekesnő Alejandro című klipjében, az ő ruháját vette fel a Grammy Awardson (ami úgy nézett ki, mintha sok-sok ezüstös hullahopp karikát vett volna magára) valamint nemrégiben az MTV VMA-n is az olasz divattervező szolgáltatta egyik fellépőruháját (a fekete extravagáns estélyit).

Ezzel az együttműködéssel a tervező elképzelése szerint képesek lesznek a márkát megfiatalítani és az individualitást, a kicsit szélsőséges, futurisztikus stílust képvselni.

A 1,5 milliárd dollárt érő cég az elmúlt 30 év alatt hat felnőtt ruházati vonalat alakított ki a haute couture Privétől a tömegpiacra szánt A/X Armani Exchange-ig. Míg egy generációval ezelőtt a nők számára az elegáns, modern, nagyvárosi viselet egyet jelentett Armani nevével, addig mára a fiatal generáció tagjai inkább az olyan ifjú titánok kollekcióit választják, mint Alexander Wang vagy Marc Jacobs. Ezt a változást pedig nem hagyhatták figyelmen kívül.

A cég indulásakor Armani előszeretettel kezdte öltöztetni az olyan hollywood-i hírességeket, mint Richard Gere, mára azonban egyre több új név is beszállt a játékba. A frakkok esetében ugyan még mindig vezető névnek számít, az estélyi ruhák esetében már a Chanel vagy a Dior háttérbe szorítja akik mellett az újabb nevek, mint a  Marchesa vagy az Elie Saab is gyakran feltűnik a vörös szőnyegen.

Lady Gaga színrelépése így hát remélhetőleg jót fog tenni az Armani cégnek és az énekesnő segítségével sikerül nyitnia a fiatal generáció felé. Ez egyébként más nagy márkának is feladja a leckét. Az internet adta lehetőségek kihasználása, a különböző közösségi oldalak, mint a Facebook vagy a Twitter használata ezidáig nem csak az Armanitól, de a Pradától vagy a Versacétól is távol álltak. Ezek nélkül azonban nehezen tudják elérni a fizetőképes fiatalokat, miközben stabil vevőkörük szép lassan megöregszik velük együtt. Ebben a helyzetben pedig a gazdasági világválság negatív hatásai csak hab ezen a keserű tortán.

Giorgio Armani érdeklődését az énekeső múlt novemberben, az American Music Awardson keltette fel, amelyet követően felajánlotta számára, hogy a Grammy Awardsra megtervezi számára ruháját. Ez pedig nem megszokott dolog Armanitól, aki ráadásul három ruhatervet is készített Lady Gaga számára. Még az olyan híres színésznők, mint Cate Blanchett vagy Michelle Pfeiffer, akik ráadásul gyakorta jelennek meg Armaniban, is "csak" a kész kollekció darabjai közül válogathatnak.

Az Alejandro című klipben szerepelt fekete férfiruhák az Emporio Armani 2011 tavasz/nyári divatbemutatójának záró akkordjaként is feltűntek, amelyeknek az aláfestő zenét szintén ez a szám szolgáltatta (a videóban 9:20 mp-nél következnek). Az együttműködésük újabb jeleként pedig Lady Gaga a decemberi olaszországi koncertjén is Armani ruhában fog fellépni.

Forrás: online.wsj.com

Címkék: divat márka lady gaga armani

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr782324901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...