Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

Le a monogramos GUCCI táskával!

sassygirl 2010.09.23. 21:40

Akár ez is lehetne a jelmondata a Guccinak, amely annak érdekében, hogy a jövőre nézve is megőrizze luxusmárka mivoltát, az exkluzívabb termékeire akarja felhívni a figyelmet olcsóbb, monogramos vászontáskái helyett.

A lassan 90 éves múltra visszatekintő márka üzleteiben ugyanis (amelyek az eladások 70%-át hozzák) jelenleg ezek fogynak a legjobban. A 100-200 ezer forint közötti "GG" táskákat és valamivel olcsóbb pénztárcákat vagy más kiegészítőket ugyanis szívesen veszik meg a luxustermék fogyasztók alsó rétege, akik ezek segítségével próbálják látható módon is kifejezni (vélt vagy valós) társadalmi pozíciójukat.

Mindez azonban ellentmond a cég üzletpolitikájával, ezért határozott lépésekre szánták el magukat. Szigorú elvárásokat és feltételeket szabtak az üzleteiknek arra nézve, hogy melyik terméket hová tehetik ki, előtérbe helyezve az olyan különleges darabokat, mint a nemrég itt is bemutatott bambusz fülű Gucci táska.

A luxusmárkák körében az elmúlt évben divattá vált, hogy elővegyék a régi idők ikonikus darabjait, és újraálmodják azokat. A cégek a több évtizedes tapasztalatot és a régmúlt idők édes emlékeit elegyítik termékeikben, amelyre úgy tűnik a tehetős divatimádók nagyonis vevők. Mindez a szakértők szerint részben a gazdasági világválsággal is magyarázható, mivel egy ilyen régi-új termék megvásárlása biztosabb befektetésnek számít több évre előre is.

Tom Ford 2004-es távozását követően Frida Giannini vette át a Gucci női vonalának tervezését. Első munkájában az olasz divatház kezdeti éveire jellemző virágmintákat vette elő, amelyet akkor a kritikusok még nagyon lehúztak. Végül mégis sikeres lépésnek bizonyult, a retro virágkorát éli, és a márka szépen kamatoztathatja sokéves tapasztalatát.

A legnagyobb figyelmet most ezek a vintage táskák kapják, a Gucci Gyémánt vonala például olyan barna vászonból készül, amelyet az 1930-as években használtak (mielőtt a GG monogramos táskák megjelentek). A 3000 dolláros New Jackie bőrtáska is a Jackie Onassis által híressé vált elődjének formavilágára épül. Mindezekkel a változtatásokkal a cég a vászontáskák arányát 3%-kal 33%-ra, a GG táskák arányát pedig 10%-kal 50%-ra csökkentette.

Forrás: online.wsj.com

Címkék: kiegészítő táska divat márka gucci

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr112318934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...