Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

New York gazdasági mozgatórugója: a Cupcake

Little Black 2010.09.07. 20:00

A Cupcake, ezen a néven Magyarországon kevéssé ismert sütemény, mely gyakorlatilag egy olyan muffint jelent, amit a tetejére halmozott krémmel vagy habbal még tovább édesítenek. Természetesen ez a benne lévő kalóriák számát is növeli. Bár itthon nem túl elterjedt, a Sugar! cukrászdában már egy ideje nálunk is kapható.

A Szex és New York szereplői a sorozatban még „szuper trendiségüket” bizonyították, mikor a Cupcake fellegvárába, a Magnoliába mentek meg kóstolni ezt az édes élvezetet, mára azonban a New Yorkiak megszállottságának köszönhetően a cupcake a város gazdaságának egyik fellendítője lett.
 
Bár a júniusi munkaerőpiaci kimutatások alapján idén folyamatos zsugorodás tapasztalható, a teljes munkanélküliségi ráta javulásnak indult. A kutatás alapján a növekedés motorjai a bárok, éttermek és egyéb vendéglátóipari egységek. Az egyik legnagyobb növekedés a pékségekben és cukrászdákban észlelhető.
 
Lehet, hogy a Cupcake mánia csak egy divathóbort, de úgy tűnik, hogy egyben a recesszió biztos vállalkozás ismérve is ma a Nagy Almában. Az egyik East Village-i pékség vezetője szerint, ők főként a Cupcakekekre specializálódtak és ennek köszönhetően másfél év alatt 6-ról 20 főre növelhették alkalmazottaik számát.
 
A Cupcake egy kis kényeztetés a válság közepén, és elég alacsony ára van ahhoz, hogy néhanapján megengedhesse magának bárki. Általuk úgy érzik jól magukat az emberek, hogy mégsem kellett egy 100 dolláros vacsorát kifizetniük.
 
Akkora az igény, hogy a Cupcake kávézók piaca még mindig nem telítődött, legalábbis erre lehet abból következtetni, hogy város szerte folyamatosan nyílnak az újabb egységek. A nagy kínálatnak köszönhetően egyre többen specializálódnak egy-egy területre. Például a Butch Bakery férfias Cupcakeket gyárt, többek között például sörös vagy sózott karamell ízesítésűt.
 
A válság közepén a fellendülés oka valószínűleg az, hogy a fogyasztók ezt a kis luxust megengedik maguknak. Miközben a kávézók létrehozásának sincsen olyan magas költsége, mint például egy étteremnek, így nem magas a belépési küszöb sem az ambiciózus vállalkozóknak. Természetesen a Cupcake piac esetében is várható a piac telítődése és így várhatóan lassan el kell indulnia a piacokon szokásos tisztulási folyamatnak is.
 

Címkék: new york gazdaság gasztro fogyasztók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr912273081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...