Friss topikok

HTML

Kis Fekete

A kis fekete ruha minden korban megújulva, kissé megváltoztatva, de megmutatja magát. Közös jellemezői azonban minden korszakában megmaradnak. Használatával egy nő megjelenése stílusos, elegáns, kifinomult és minden alkalommal tökéletes. Ezeket az értékeket szeretnénk ezzel a bloggal mi is közvetíteni néha könnyedebb néha komolyabb témákat körüljárva. kisfeketeruha@gmail.com

Címkék

2012 (66) alexander mcqueen (11) chanel (10) cipő (12) design (21) divat (155) ékszer (19) fashion week (17) fogyasztók (12) gazdaság (10) h&m (18) kiegészítő (60) kis fekete (21) lanvin (10) luxus (14) mango (10) márka (49) new york (20) ősz tél (11) táska (21) tavasz (20) tavasz nyár (23) zara (15) Címkefelhő

High-tech életmentő ékszerek

Little Black 2010.08.31. 20:00

 

Ritka vércsoport, fejlődési rendellenesség (mint például az autizmus) vagy az egyre több embert érintő szívbetegség, cukorbetegség, a különböző allergiák mind olyan tényezők, amelyekről baleset vagy más egészségügyi vészhelyzet esetén az orvosoknak minél előbb értesülniük kell. Eddig is kaphatóak voltak olyan kiegészítők, amelyek célja a szükséges egészségügyi adatink tárolása volt, azonban ezek a legtöbb esetben szépnek egyáltalán nem mondható, riasztó kinézetűek voltak.
 

Ezeket az ékszereket a gyors egészségügyi ellátás érdekében fejlesztették ki, a legújabb darabok a tulajdonosának teljes kórképét, korábbi orvosi ellátásait és minden szükséges alapadatát tárolni tudják. Arra is képesek, hogy az elsősegély nyújtót elirányítsák egy személyes adatokat tartalmazó webhelyre, megadjon egy ingyenesen hívható telefonszámot, vagy tájékoztató szöveget jelenítsen meg a kórtörténetről abban az esetben, ha a beteg nem tudja azt elmondani.

Bár az ilyen „kiegészítők” elsősorban funkcionalitásuk miatt szükségesek, sokak számára egyáltalán nem mindegy, hogyan néz ki az a karperec, amelyet az év minden napján hordaniuk kell – munkahelyen, szórakozóhelyen, kirándulások alkalmával, a barátokkal vagy ismeretlen emberekkel való találkozók alkalmával. Sokakat zavarhat, hogy már messziről látszódik, valamilyen betegségük van. Egyes cégek ezt a kellemetlen érzést felismerve alkották meg ezeknek a kiegészítőknek a divatos, valódi ékszerként is viselhető változatait, a Tiffany például 2250 dollárért árul aranyból készült azonosító karkötőt.

Azok számára, akik nem szeretnek ékszert hordani, már kapható olyan speciális USB is, amelynek segítségével bármely számítógépre beolvashatóak adataink, lényegesen megkönnyítve az orvosok számára a munkát és felgyorsítva az egészségügyi ellátásunkat.
 
AZ EU-n belül Spanyolországban már bevezették a chip-et tartalmazó karperecek használatát, valamint idén áprilisban a Hospital Clínic de Barcelona ambuláns sebészeti osztályán a rádiófrekvenciás azonosítást is elindították. Kérdés csak az, hogy Magyarországon mikorra válhat széles körben is elterjedtté ez a megoldás. Addig is érdemes legalább egy hagyományos USB-re rámentenünk a fontosabb adatainkat, hogy vészhelyzet esetén kéznél lehessenek. És hogy ez se legyen túl komor, íme néhány igazán csinos Swarovski kristállyal díszített Philips pendrive.

 

Forrás: http://online.wsj.com és http://l-it.hu

 

Címkék: tiffany divat egészség swarovski philips

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisfekete.blog.hu/api/trackback/id/tr352262359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrispooh 2016.06.15. 17:25:31

Én ehhez a bejegyzéshez még a ProiD divatos gravírozott információs karkötőit is hozzávenném. Itt találtok róla több infót: www.proid.hu
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...